Składniki:
Hmmm.... Każdy może użyć tu innych, bo jedni wolą biszkopt biały, inni kakaowy lub w ogóle ciasto czekoladowe jako podstawę tortu. Krem to kolejna wariacja na temat osobistych upodobań.
Z pewnością jednak będą Ci potrzebne:
- wiórki kokosowe
- niebieski barwnik spożywczy
- ciasteczka do dekoracji
Etapy przygotowania:
- Barwimy wiórki kokosowe. Zrobiłam to przy użyciu barwnika w proszku zmieszanego z wodą. Tak zabarwione wiórki odstawiamy do wyschnięcia.
- Pieczemy biszkopt lub inne ciast w okrągłej formie.
- Przygotowujemy ulubiony krem.
- Ostudzone ciasto kroimy na pół, przekładamy kremem.
- Smarujemy z zewnątrz całe ciasto kremem i obsypujemy zabarwionymi wiórkami kokosowymi.
- Nacinamy otwór, w który wkładamy ciasteczka.
- Robimy oczy - u mnie biszkopty polane rozpuszczoną białą i czarną czekoladą.
Gotowe :) Prawda, że tort był łatwiejszy do zrobienia niż to wyglądało?
0 komentarze:
Prześlij komentarz