Tarta z malinami - bez pieczenia na spodzie z ciasteczek typu "oreo"

Tarta z malinami na spodzie z ciasteczek typu "oreo" - www.dowithhope.pl
Szybka i prosta w przygotowaniu tarta z malinami, migdałami i mascarpone

Spód tarty za ciasteczek typu "oreo" zapewnia nam wyjątkowy smak! Gwarantuję :)




Czas wykonania: 40-50 min. + czas chłodzenia

Składniki:
  • 300 g ciasteczek typu "oreo"
  • 50 g masła
  • 50 g czekolady
  • opakowanie mascarpone (200 - 250 g)
  • 250 ml śmietany 30-36%
  • maliny
  • puder cukier
  • migdały lub inne owoce
Sposób przyrządzenia:
  1. Ciasteczka typu oreo zblendować. Dodać miękkie masło i rozpuszczoną czekoladę (ja rozpuszczam w mikrofali;)), ponownie chwilę blendować.
  2. Wylepić masą formę (20-24 cm średnicy) i schłodzić.
  3. Ubić śmietanę, dodać do niej mascarpone i jeszcze chwilę ubijać.
  4. Wyłożyć masę ma schłodzony spód.
  5. Udekorować malinami i migdałami, posypać pudrem cukrem.

Dobra rada:
Podawać schłodzone, żeby spód był fajnie twardy - wtedy też dużo lepiej się kroi tartę.





Następny postNowszy post Poprzedni PostStarszy post Strona główna

0 komentarze:

Prześlij komentarz